Saturday, 8 December 2012

Sediakan Duit Dan Enjoy!




Disember bulan cuti skolah.tp bagi budak Uni macam aku ni Dis masuk semester baru. memang ahkak suka!-.- Pantang ade cuti 2 3 hari mesti nak balik rumah.tapi kalau dah cuti seminggu lebih tu? lagilah BERKOBAR-KOBAR nak balik!hidup aku ni cuti tak bermakna tanpa duit.kau nak pergi makan guna duit,masuk toilet kat mall bayar limaposen,nak bayar parking lagi2 KLCC/Pavi yang mencekik darah tu, nak pergi thai massage gune duit. memang duit ni penting la.tapi kalau dah ade duit and tak pandai nak guna pun tak boleh.kalau banyak duit tapi tak pandai nak rancang pun tak boleh.kalau ada duit tapi malas nak pakai punnn tak boleh.kalau tahu beli tiket kapal terbang tapi tak tahu nak pergi tempat2 best pun tak guna.hehe.soo kalau nak hidup senang dan berguna kepada family/kawan2 gunakan duit itu utk bercuti bersama POTO.apakah?




POTO ni travel agency yang memberi kemudahan kepada korang untuk mendapat percutian yang menarik ,korang mestilah 100% bumiputera(yang pendatang asing tu jgn nak sebok.hahaha) and yang penting POTO ni menyediakan muslim package. kalau dah muslim package tu, of coz makanan yang disediakan pun dijamin HALAL.nak solat pun sonang sebab dalam package yang disediakan ade masa untuk korang solat.mengikut pengalaman aku sesetengah agency tak menyediakan kemudahan ni ok.pakej pelancongan yang dorang sediakan pun murah tapiiiiiiii harus diingat kalau peak seasons tu mahal sedikit.sikit jerr.kalau nak harga murah booking la awal2.jangan buat last minute macam aku!






tourist guide yang disediakan juga adalah orang yang berpengalaman dan profesional.dah kalau kau tak mahir bab2 tourism and tak pandai nak communicate bukanlah tourist guide namanya.haa ade juga pakej umrah bagi yang nak menunaikan umrah kalau kau buntu nak amek agency mane.




apa maksud ' 2 pun boleh pergi '?  maksudnya, kalau korang dah gatal2 beli ticket kapal terbang tapi tak tahu nak  jalan2 tempat menarik kat mane,nak duk hotel mane,nak cari tempat makan yang halal dan segala-galanya tak tahu kat mane tapi tahu gatal tangan pi beli ticket kapal terbang je, so POTO jugak ade sediakan pakej pelancongan bagi yang dah ade ticket kapal terbang.dorang akan sediakan ground arrangement untuk korang.so tak payah nak pening kepala pergi survey sini sana.buang masa!biar POTO je yang pening kepala nak bawak korang gi mana.hahaha.



untuk tempahan just klik je dekat situ,isi borang dan submit.tapi kalau nak tanya macam polis pencen kau boleh pergi pejabat dorang kat Dataran Shamelin, Taman Shamelin Perkasa.nampak tak tu Universal Studio punya pakej.siap duk hotel 5 bintang tuhh.slalu kalau guna travel agency hotel standard 3 bintang je.
kalau kau banyak duit, apa barang pergi dalam negara.meh merantau kat negara orang. harga pun murah.kau sediakan tiket kapal terbang,passport duit and diri kau je.takpun tunggu aku cuti sem bagi  aku je yang pergi.hehehe.yang bawah ni harga untuk minimum 2 orang.


kau cakap je nak negara apa.sume ade.kecuali ISRAEL;) pakej honeymoon pun ade.honeymoon di Maldives aawhhh romantic gilerrrr!!


oh yea dorang ni sediakan pakej pelancongan yang macam rombongan tu.maksudnya pergi ramai2 ngan family lain.minimum 15 orang satu trip.ade orang suka ada orang tak suka.kadang2 best jugak pergi ramai2 sebab boleh tambah kawan kat facebook,tambah follower di twitter, boleh cari jodoh?, dan bila kat negara luar korang mesti akan excited punyalah bila jumpa orang malaysia so bila pergi rombongan ngan orang malaysia ni sentiasa akan rasa excited.sbb bangga wahh orang malaysia dah sampai sini.hahah apa aku ngarut tah-.- ok abaikan.bagi yang tak suka ikut rombongan,konon nak privacy,boleh nak pergi ngan family kau jek tapi kena bagitahu awal2 supaya senang dorang nak buat arrangement hotel sume.jangan pikir kau byk duit boleh terus nak pergi je,kau ingat kau siapa?hahaha.so kalau tak nak tunggu lama ikut jela rombongan cik POTO.



sekarang musim k-pop so bagi sesape yang teringin nak pergi korea,main ski,beli cd korea dgn harga yang murah,try the REAL korean food (apa barang mencekik kat seoul garden) ,nak test vocab kau dengan orang korea,nak makan soup merah menggelegak yang pedas tu so inilah masanya!





yang ni harga disediakan sume All in maksudnya termasuk harga tiket kapal terbang, makan, tiket pergi tempat2 menarik(theme park,museum,bus,ferry ke ape..),hotel,transport,bag travel( backpack/bag tarik tu) ape sume laa.bawak duit untuk nak shopping je sebab yang tu harga tak termasuk.memang lemak la kan kalau duit untuk shopping pun termasuk.tapi ingat!selagi tak cukup 15 orang trip akan cancel.so duit dipulangkan semula.kalau taknak jd cmtu, bawak la satu kaum kerabat.hahaha.tapi nnt dia akan bagitahu berapa orang lagi diperlukan untuk cukupkan 15 orang tu.

kau tekan je button 'tempah' nanti dia klua camni


 kalau anda2 semua tak reti nak booking online dan buta IT,silalah ke pejabat mereka.booking secara online adalah bagi mereka2 yang pemalas mcm aku.huahuahua.pastu emailkan passport dan bank in duit.tekan 'info' untuk tengok itinerary,harga dan terms and condition.

      



sebarang pertanyaan boleh hubungi nombor dibawah/atau pergi terus pejabat dorang.





jadikan cuti sekolah yang ada sebagai cuti yang bermakna dan satu pengalaman yang baru.jangan biar anak2 terbongkang duk depan tv tengok runningman,main PS2 bagai,bini mati kutu nak buat apa kat rumah.keluarga kite lettew ;-P  pergi melancong,tengok negara orang, belajar benda baru ;-)

No comments:

Post a Comment