Saturday, 15 December 2012

Tangan Seni Failed!



aku ni suka arts.suka gila2.masa skolah dulu time pendidikan seni la paling aku suka.tak pernah pun dapat B untuk hasil seni aku.eceh berlagak.A tu memang slalu lerr :-P tapi aku tak suka melukis.sebab apa yang aku bayangkan kang aku lukis jadi lain.hanya aku sorang je yang paham.pernah tu aku lukis kolam ikan.tengah2 tu letak mcm fountain.aku lukis 3D okayhhh.3D! member aku ckp 'apehal macam meja?pastu atas meja ade pasu?' bkn dia sorang je ckp cmtu.adik aku pun sama..pffttt hampa kecewa sume ada.aahh janji aku paham ape aku lukis.hahaha.

aku ni kalau nak tunjukkan ape yang aku imagine aku kena cari gambar2 kat internet.kang kalau aku lukis orang salah tafsir.masa zmn skola aku lukis eifel tower.ceh konon je lukis dgn semangat.pastu member aku ckp 'ni mcm transformer yg step up step down tu je?'....OK..ok..k..disebabkan itu cita2 untuk menjadi seorang architect dilupakan begitu sahaja.


rupanya bakat aku ni lebih kepada buat crafts or painting.roomate aku budak town planning.masa part 1 dia byk project kene guna water colour.water colour stock mahal tu.sape studio based dia tahu lah kan.aku mane tahan tgk brush macam2 size ngan water colour yang lawa2 tu.aku tanye dia boleh tak aku nak painting.dia ckp boleh.siap bagi berus segala.aku pun painting punya painting walahhh lawa pulak aku rasa.hahahaha.roomate aku ckp lawa tapi kalau touch up sikit lagi lagi lawa.tapi aku takleh la nak lebih2 pulak sbb aku tahu water colour tu mahal.ni bkn water colour buncho kau pakai zaman skola tu dikk.ni zaman uni.hahahah.so hasil painting aku tu skang ade simpan kat dalam bilik.painting tak siap.jadikan khazanah je.apak aku suruh buang tapi aku taknak.sayang woo!


cuti sem ari tu memang aku dah niat cuti aku nak pi beli canvas board,water colour acrylic,brush.nak tukar painting dalam bilik aku tu.painting tu x sesuai okay untuk bilik jiwa muda mcm aku.painting tu sesuai nak gantung kat bilik mak apak boleh la.hahaha.kawan adik aku pun siap tegur painting dalam bilik aku tu.ewahhh ewahhh...


so aku pun pergi la one utama.masuk kedai2 yang jual barang2 tu.mak datuk mahal benor!sebenarnya aku tak tahu pun mahal.aku rasa okay je.aku tanya akak tu canvas board tu bape hinggit?dia kate rm75.00.dalam hati aku rasa okay jer.pastu aku ckp kt dia nak survey2 dulu.then roomate aku call and aku bagitau dia pasal harga tu.dia kate tak payah nak buang duit.mahal gila dia kate.kat ikano ade yang lagi murah.aku pun ckp okaylah nanti aku gi survey.


esok tu aku gi melawati.baru teringat kat melawati banyak kedai2 arts.ape bengap sangat lah aku ni pergi jauh2.melawati ngan rumah aku tu dalam 15 min je pun.petang tu aku paksa adik aku teman aku gi situ.sebab susah nak cari parking.at least dia boleh tunggu dalam kereta kalau xdek parking.pastu aku masuk la kedai kat situ.lupa la nama dia.tapi dekat ngan kedai bagus(kedai jual bahan2 buat cake). then aku cari canvas board kat tingkat atas.aku beli size besar.baru rm25.00.huuu bangga dapat jimat kat situ.nasib baik aku tak beli mase kat one utama tu.then turun tingkat bawah cari acrylic colour painting ngan brush.sume tu aku beli dalam rm70.00 je taw.sengih je klua kedai tu.hahaha

dek kerana tak tahan nakfsu nak painting,pagi2 lepas subuh aku dah start.mula2 buntu gak la nak paint gambar ape.then pikir2 aku ni suka pokok.so aku buat dulu background die.and baru buat ranting pokok tu.


amacam?yang ni nampak mcm scene dimana suara serigala kedengaran dikala bulan mengambang.hahaha.aku taknak ah biar pokok togel camnie je.kasi letak daun sikit.mak aku ckp nampak macam bangau.okay mata mak aku memang berseni.sangat!






mak aku tanye asal daun kaler purple?ni seni maa seniii.hahaha.banyak komen pulak



kasi touched up sikit.highlight mane2 yg patot.aku pikir nak stop sampai sini je tapi adik suh suh letak eifel tower blakang pokok tu.aku pun buatlah.sekali haduhhh rosak aku punya artwork ni.then aku padam balik eifel tu.aku tempek2 kaler putih banyak.hahaha.kalau mata kau tajam kau boleh la nampak bekas eifel tower tu.aku pun pening paler cmner nak cover mende alah tu.last skali aku buat cmnie....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



TADAAAAA!!!!dah macam cacing kerawit kau tahu tak!!ahh sudahhh!rosak aku punye painting.tak jadi nak gantung kat bilik.malu ai uolls!!-________-















sape nak beli?murah jeee.aku kasi free.kahkahahahahahahaha :-( :-(

No comments:

Post a Comment