Thursday, 6 December 2012

tengok je taw!





kalau korang nak tahu, dalam folder kat phone and lappy aku ni penuh ngan gambar makanan.sedap ke tak sedap ke sumer aku amik.masak maggie curry pun nak amik gambar jugak(ni sumpah poyo). bila pergi makan kat restaurant ngan family, the moment  makanan sampai aku pun kluarkan phone nak tangkap gambar.sabar ye mak apak adik2 sekalian.bagi ai tangkap gambar dulu baru boleh makan.motif tangkap gambar?simpan sebagai kenangan dan menjadi pendamping dikala aku kebuluran bila kat UiTM ^___________^ 
tapiiii aku kan baik hati so tak nak la tengok gambar tu sorang2.meh aku share ngan korang.sape yang tgh kebulur macam tak makan 3 hari tu nasib la korang tgk entry ni.telan air liur je laaa..hahaha
tekak aku ni mcm DBKL.telan je ape ade.kau bagi aku bawang goreng pun aku boleh bedal setangah bekas.tekak DBKL la katekan.hahaha


ready??












gambar saje bagi besar2.biar berpinau mata kau tengok.hahaha.ni aku makan kat chili's(KLCC).nama die Hot Spinach and Artichoke Dip.sedap!adik aku yg pilih.pandai die.ikut aku lettew.wakaka





pepperoni pizza with extra cheese!kat Vivo One Utama.sedap dan murah!



jangan pandang pada rupa.yang ni mak aku suka gila.aku pun suka tapi x gila.hehe.southwestern eggrolls siap ngan dipping sauce lagi!ni pun ade kat Chili's.makan panas2 omnomnomnomm



meatball spaghetti kat Vivo .aku paling suka die punya meatballs sebab terasa sangat herbs and meat die tu.very the juicyyy.siap baked topped with cheese lagi taw!


aku xtau kenapa skang ni aku gilakan seafood.ni makan kat PD.tak ingat la nama kedai tu.ampunn.mula2 teringin nak makan ketam bakar sambal tapi ketam dah habis.so udang pun udanglah ye.


apehal tah gambar jadi camnie.malas nak edit so letak je.mashed potato paling sedap terdapat di chili's.paling best kulit kentang pun ade skali dalam tu.kalau makan kat situ,aku slalu order mashed potato instead of fries.


aku suka gila cake ni.tak manis sangat.aku tekak macam orang tua sikit, tak kuat manis.dessert tu kalau kurang manis lagi bagus.hahaha.nampak macam kek pisang kan?tapi bukan.senanya ni ermm aku pun tak ingat!hahaha.boleh cari kat Alexis,Great Eastern



amboii melampau taw sampai sirap selasih pun nak letak.kecik2 dulu panggil sirap telur katak.loyaa tekak aku dengo.hahah.ni dekat Serai,Empire Gallery Shopping Mall



Mango Chicken (Rm22.00). rasa die macam thai sauce sikit ade masin manis masam mango.sedap makan ngan nasi panas2!wohooo!makan kat Serai, Empire Subang.




first time makan Oxtail(ekor lembu) masak asam podeh.tapi tak podeh pun.kalau omak den buek podeh sampai  berdesing telinga ekau. harga rm30.00 (Serai, Empire Subang)



selalunya kat restaurant arab ade salad jenis ni.aku ni hantu sayur.peria katak,petai sume aku bedal.jering je tak.hahaha.ni pun aku dah lupa nama dia.makan kat Tarbush,Starhill Gallery. Bagi aku makanan arab yang sedap kat Al-Rawsha.memang terbaik wokk!



gambar ni mendapat like paling byk kat fb aku.gmbr muka aku pun org tak like byk camtu.muahaha!nama diberi Gemas Gold Classic Burger berasal dari Meatworks,Solaris Mont Kiara.(RM 28.00)



pisang cheese.apasal geli eh dgr?kau jangannn.aku mula2 dgr pun cmtu jugak.skali bila dah dicoba perghh enak banget!pisang yang dimandikan susu pekat tak manis sangat dan ditaburi choc rice serta cheese yang kurang masin.shedapppp...makan kat restaurant indonesia berdekatan ngan nilai university.




bebek bakar!atau itik bakar.super duper sedap ok!lagi sedap drpd ayam penyet.harga murah sangat sebab nasi n lauk die banyak.di come in set.ade itik,sambal,sayur goreng,soup.sambal die berdesing telinga aku makan!tak cukup satu,aku amik member punye sambal.hahaha.ni pun makan kat restaurant indonesia dekat ngan nilai university.



ade banyak lagi gambar.ni baru mukadimah.hahah tp aku nak siap2 gi kelas.semangat ni lepas subuh terus update blog.maklumlah,baru buat blog sebab tu gigih nak update.nanti dah lame2 mesti malas.hahah
tata















No comments:

Post a Comment