Friday, 4 January 2013

Lata Kinjang, Tapah

zaman dulu-dulu, banyak sangat kijang kat kawasan tu.orang inggeris yang datang memburu salah sebut dan akhirnya nama lata kinjang diberi.hahaha macam pelik je cerita sejarah kat orang.padahal zaman sekolah dulu sejarah subjek untuk aku tidur.wakaka!Air terjun ni terletak berdekatan dengan sebuah pekan chenderiang.Ketinggian kira-kira 850 meter untuk menikmati kepuasan hakiki.Setakat ni,lata kinjang air terjun paling best pernah aku pergi.Arus deras dia kalah ngan jacuzi hotel.mestilah siapa boleh lawan ciptaan tuhan kan.kawasan dia pun bersih.tak macam sungai kanching kat rawang tu.oihhh geli aku!dah tu masa aku pergi situ ramai sangat indonesian,botol-botol arak,pampers budak,sampah2.memang aku tak akan pergi lagi sungai kanching tu!*muka geram* 

ok lupakan sungai kanching.sambung balik pasal lata kinjang.aku dah pergi sini dua kali.mula-mula masa part 2 and baru-baru ni ngan budak2 kelas(part4).masa first time pergi tu kteorg mandi kat bahagian atas sekali.subhanallah sangat indah!lawa sangat sangat! situ tak ramai sangat orang sebab mostly orang mandi bahagian bawah mungkin sebab bawa budak-budak kecik.kami yang remaja ni mestilah tak nak kalah kan.nak mandi kat tempat paling atas je.hahaha.tapi bahagian atas bahaya sikit la.kena pandai jaga diri dan barang berharga.ada orang tu hp terendam sekali masa tergelincir kat situ.hahaha :D 


budak-budak mandi kat bawah je taw.remaja macam kteorg je boleh naik atas.hihi :-P

lenguh jugaklah kaki ni nak naik ke atas.tapi yang ni ok lagi drpd sungai kanching.hahaha drpd tadi tak puas hati ngan sungai kanching.

masa aku pergi ni jambatan tu tak boleh naik pun.nampak dah usang.taktahu lah sekarang ni ada lagi ke tak.

nampak tak kayu tu?agak2 kaki kau tak sampai nak cecah bawah (a.k.a kau pendek), kau gayut la kat kayu tu.licin sikit la.kat situ dalam taw.

    kerjasama sangat penting.comel je tengok dorang main pass barang macam ni.hahaha



kat sini ada batu yang agak licin so boleh jadikan slide.kau dah syok slide kat situ pastu sampai bawah tu kau langgar batu.hahahah.sakit bontot noks!


lawa kan?duduk kat bawah air ni memang terbaik ah rasa.tapi bahaya taw kot2 ada batu2 kecik terjatuh skali ke..tak pasal2 je nanti.

     memang puas sangat mandi kat atas ni.tapi kena hati-hati ok.

   sesi menjemur handphone yang ikut tuan dia berendam.hahahah.sampai sekarang tak boleh lupa.BB  dan iphone terendam.tapi iphone je selamat.bb arwah.innalillah..

sebelum balik tangkap gambar kat sini dulu.aku post kat fb ada orang tanya aku 'ni kat kampung ke?' hahaha teghok sangat tu.kampung i modern taw! :-P ni pondok usang area2 situ jugak.hee

   ni gambar masa second time pergi ngan budak2 kelas.mandi kat bawah je sebab masing2 tak sabar nak mandi.aku lambat sampai sebab pi beli makanan.tahu2 dorang dah berendam kat sini.layan..
ada 3 slide kat bawah ni.dua pendek, satu panjang.kteorg main yang panjang je.sbb yang pendek tu nampak macam dah berkarat-karat sikit.geli aku tengok


     aku tak tahu ni pesen apa turun slide camni.hahahah
perasan tak ada orang tengah berendam?hahahahaha.mula-mula aku tak perasan pun,bila tengok betul betul ada kepala orang je kat permukaan air tu.hahaha

yang ni lawak!dalam ramai2 dia sorang je yang takut nak turun.tengok muka pun boleh tahu ketakutan dia tu.hahahahaha


semua dah wangi.boleh balik dah ni.oh btw, toilet sini sangat kotor.just nak inform je.hehe.jangan nanti kau terkejut pulak tengok toilet dia.

from left: muka pelik, muka nak tak nak senyum, muka senyum jelahh, muka tahan bau ketiak,muka sentiasa ceria, muka bangga bagi bau ketiak, muka redha,muka cari pasal,muka bajet harry style
-_________-  *muntah*

4 comments: