Wednesday, 20 March 2013

DUBU DUBU

sedap!murah!halal!apa lagi??!! jom ahhh <-----nampak tak idea tengah kering kontang?

Spicy Topokki (rm 13.90 ala carte).rice cake tu kenyal2 dimakan pulak ngan kuah yang pedas manis.macam kuah rojak version tak pekat sangat and takde kacang LOL.ada fish cake sekali dalam tu.kalau nak makan Topokki ni, amik rice cake bersama fish cake dan sumbat dalam mulut besar2 tu.omnomnomnommm.


Combo Soondubu Jigae and Beef (rm 19.90). ni la soup yang aku mengidamkan masa kat korea tapi tak berkesempatan nak rasa :-( nasib baik dubu dubu ada jual soup ni.sedap sangat! rasa manis seafood,pedas and panas!rasa macam nak tumbuk orang pun hado!

licin okayhh aku makan!

nasi colour purple ni specialty dorang.sedap gak makan nasi camni.


cara2 nak makan soondubu

masa mula2 boleh senyum la lagi, bila dah makan muka berkerut tahan panas and pedas.hahaha!


Beef Bulgogi (rm 20.90). nama dah macam bulldog.eh tak!gurau je!heheh.yang ni rasa manis2 sikit and hari tu aku makan rasa halia dia quite strong juga.aku tak minat sangat.tapi member aku suka.takpe.biarlah asalkan dia bahagia...




Dol Sot Bibimbap Beef (rm19.90).yang ni dalam entry masa kat korea hari tu aku ada ajar camne nak makan kan.just gaulkan cepat2 bila sampai atas meja korang.letak sos cili colour merah tu.tapi tak rasa cili pun.aku rasa macam manis je?ke lidah aku ni lidah buaya tak dapat nak rasa pedas langsung?hahaha.kenyang woo makan ni.dah la banyak.

nasi goreng version korea.eh?!


ye gaul bagi rata begini ya ibuk-ibuk bapak-bapak


side dishes ni tak boleh refill.tapi baguslah takleh refill.bagi aku side dishes dia tak sesedap macam kat Koryo Won.kimchi dia macam dah berjaman-jaman shimpan -.-

Spicy Udon Soup (rm 18.90).yang ni pun sangat sedap!tapi bagi yang tak suka makan 'mee' jenis tebal camni korang orderlah Soondubu Jigae tu.makan ngan nasi lagi sedap.yang udon ni tak puas la nak makan.nasib portion dia banyak!

soup tu rasa dia sama macam Soondubu Jigae cuma yang ni makan ngan udon

dengan harga yang berpatutan,portion banyak & sedap aku rasa sangat berbaloi la makan kat sini.kalau time cuti, 2-3 kali aku makan kat sini.hahaha.kesian orang yang kena heret tu

Dubu-Dubu Bingsu (rm 8.90).haa ni wajib order!boleh share ramai2 sebab banyak.macam ABC version korea punyeeee.atas tu ada nestum,red bean,tofu.sedap sangat sangat!rugi tak cubaa



walaupun dah kenyang, sumbat gak abc korea ni dalam perut.hahaha

Citron Tea (rm 6.90).rasa masam manis pahit!errr order air kosong je la lainkali -.-

besar,bersih and selesa!

lagu k-pop sentiasa berkumandang di dalam restaurant ni.padan muka bagi yang anti k-pop.bernanahlah telinga korang menahan dengar.hahahah


selalu lunch hour and dinner penuh.ni kat One Utama punya branch.aku prefer kat One Utama compare ngan Time Square sebab ari tu aku makan kat TS punya tak sedap!tawar hebeh and servis lambat!so aku suggest korang pergi yang kat One Utama okey dokey?


p/s:KAD DISKAUN SISWA JUGA BOLEH DIGUNAKAN TAPI ON CERTAIN ITEM SAHAJA!










1 comment:

  1. Hi Rasyidah...........saya baru jer makan sini ngan famili baru2 ni. Not bad!. Anak2 la suka sangat makanan k-pop nih hehe. Pics dah upload so senang2 tu singgah lah yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com
    Entries dalam blog saya semua pasal makan, makan dan makan 100% takde topik lain hehe...maklum la kan kite nih idup untuk makan kan?
    Kalu minat tu jangan lupa follow yer blog saya TQ!

    ReplyDelete