Saturday, 9 March 2013

VIENNA CAFE


selama ni pergi KLCC selalu makan dekat restaurant Puan Kwan or Penang kecik.naik muak dah tekak ni.so ari tu jalan2 kat KLCC ngan siblings pun buntu tak tahu nak makan apa.aku kalau keluar memang suka makan kat tempat2 yang aku tak pernah try lagi.tapi kalau keluar ngan parents asyik makan tempat yang sama je.kalau pergi tempat lain pun sebab hasil gigih aku meng'google' tempat2 makan best kat KL tapi kena tunggu aku balik dari perak dulu.heheh :-P mula2 aku plan nak makan light2 je kat coffee and spice company tapi dorang taknak.memilih betul!disebabkan kasihan kat adik2 yang selalu makan kat tempat yang sama, aku bawaklah dorang makan kat Vienna Cafe. ni pun mula2 dorang taknak tapi lepas aku tunjuk dorang menu and harga boleh surut duit dalam purse aku ni terus dorang nak.kuang ajaqq-.- 



tempat sangat cosy and boleh pilih nak duduk kat luar atau dalam lounge dia.ada magazine apa semua.memang best lah kat sini!



cafe Vienna yang terletak di aras 3.selama ni pandang sebelah mata je tapi bila dah cuba..hmm hmm pasti nak datang lagi!

Linguine Marinara (rm39.00).nama pun marinara so ada seafood besaq baqq hangg!gravy dia pun sedap.berbaloi-baloiiii...quantity dia bagi aku banyak je.tapi ni adik laki aku yang order.bape kali sedut je dah habis-_______- bila dah habis dia nak order lagi.cepat2 aku ckp 'kite try la yg lain pulak ehhh..' takut lari budget letteww.wakakaka!

seafood dia pun nampak fresh!

Spanakopita with spinach & ricotta cheese (rm28.00 KOT?).aku nak sebut pun terbelit belit lidah.tunjuk gambar je kat waiter tu.hahahah!nasib baik sedap!tapi cepat muak sebab besar sangat.cehh besar sangat pun complaint -.- Greek salad dia sedap!


dalam inti bayam atau nak lebih sedap panggil spinach.hohoho.pastukann tersekat kat celah gigi.mihmihmih *gelak tutup mulut*

fresh orange dia terbaik la sebab ada letak susu sikit.hee suka suka! (rm14.00)

Fish & Chips (rm26.00).ni adik pompan aku yang order.aku tanya dia asal order fish & chips je?kan dah biasa sangat.dia kata dia memang nak fish & chips. PADAHAL TAK RETI NAK ORDER SEBAB BACA MENU PUN DAH TERBELIT LIDAH.hahahahaha! *gelak jahat sikit*

disebabkan fish & chips ni dah biasa dengar, rasa pun biasa2 je.tapi aku suka dressing salad tu.manis2 masam.

ok dalam banyak2 yang kteorg makan, ni pilihan hati sanubari! Salzburger (rm19.00).memang freshly baked as soon as u order!makan panas2.perrrrhhhhhh sedap gilooooo!berebut-rebut kteorg makan yang ni.hehehe.

nak order lagi tapi takut lari budget.hahaha

makan panas2!fuhhhh rasa macam makan bahulu bakar version mat salleh pun ada gak :-P


base dia ada  jam strawberry.topping ada chocolate and strawberry.pastu yang gebu2 tu macam pudding custard version roti yang sangat lembut.hahaha apa failed gila aku describe makanan ni.tapi korang paham tak yang benda alah ni sedap?!!

Apple strudel (rm21.00).ni pun sedap!tapi hati aku dah jatuh cinta kat Salzburger.so apple strudel tempat kedua.hahahah.rasa masam2 manis macam makan apple pie McD


ok tu je yang kteorg bedal!alhamdulillah happy dapat gembirakan adik2 and perut sendiri.mihmihmih

1 comment:

  1. Salzburger tu nmpak sedap~ ahaha.. Nice post! :D

    ReplyDelete